حدیثی از پیامبر نقل است که روشن می کند جایگاه مسجد در حد مقام پیامبر و عترت آن حضرت و قرآن است:
«و كسي كه خداوند را دوست بدارد، بایستی مرا نیز دوست بدارد و هر کس به من محبت ورزید بایستی به خاندان ام نیز محبت ورزد. من در میان شما دو چیز گرانبها و گرانقدر یعنی کتاب خدا و خاندان ام را به جای گذاشتم.هر کس که عترتم را دوست داشته باشد ، باید قرآن را دوست بدارد. و دوست دار قرآن بایستی دوستدار مساجد نیز باشد. چرا که مسجد محقر و خانه های خداوند است که خود فرمان به بر پای آنها داده و آنرا مبارک گردانیده. مساجد فرخنده و اهل آن نیز فرخنده اند. مساجد و اهل آن هر دو آراسته و محفوظند.اهل مسجد هنوز در حال نماز هستند که خداوند حوائج آنان را رفع می نماید. آنان در مسجد ند و خداوند پشتیبان و یاور آنهاست».
مستدرک الوسایل ج3ص 355
امیرالمومنین علی بن ابیطالب ميفرمايد: «قِيمَةُ كُلِّ امْرِئٍ مَا يُحْسِنُهُ» (ارزش هر فرد به چيزهايي است كه آنرا خوب ميداند ويا ميتواند انرا انجام دهد) برخي نيز آنرا اين گونه معني كرده اند كه: (ارزش هر فرد به چيزهايي است كه اورا نيكو ميكند) {بحار 70/ 385}. همچنين در روايتي از پيامبر اكرم وامام صادق صلي الله عليهما، نقل شده است كه ميفرمايد شخص با كسي است كه او را دوست ميدارد .
بايد گفت نميتوان بها و قيمت گذاري انسان ها را به يك صورت انجام داد. بلكه بايد ديد هر كسي خود را به چه بهايي ميفروشد؛ اگر در اطراف خود دقت نماييد برخي از اشخاص حاضرند به خاطر قلم نفيسي كه به آنان هديه داده شده است دست به هر كاري بزنند بنابر اين بهاي آن شخص به اندازه همان قلم است و گاهي اشخاصي به خاطر مطامع دنيوي مانند عمر سعد كه به خاطر حكومت ري دست به قتل امام حسين عليه السلام زد؛ حاضرند دست به هر كاري بزنند كه بهاي آنان نيز در همين حد است كه حضرت امير عليه السلام از مطامع و مقامات دنيوي در نهج البلاغه تعبير به آب بيني بز ميكنند. در نتيجه بهاي آنان به اندازه آب بيني بز است. گاهي نيز اشخاصي يافت ميشوند كه همواره چشم به رضاي پروردگار داشته و براي به دست آوردن آن البته با شناخت دقيق حاضرند در مقابل كل ابرقدرت ها وظالمين و معاندين با دين بايستند كه امام راحل در شمار آنان ميبود كه بهاي اين شخص خود خداست و از اين رو به امام حسين لقب ثارالله را داده اند كه خون خداست. در نتيجه بايد ديد علاقه و تعلقات شما به چيست و در كارها و اهدافتان چه چيزي را مدنظر داريد.كه اين از اهميت بسزايي برخوردار است.
تاملی لازم است
اگر نيك بنگريم خواهيم ديد كه ايمان به خداوند، بهايي كه براي انسان در روايات بيان شده است را تحت الشعاع قرار داده و شامل همه آنان ميشود چه آن كه تمامي آنان را در آثار ايمان ميتوان مشاهده نمود. بنابر اين ميتوان گفت ايمان درست ,بهترين بهاي هر شخص در زندگي ميباشد.
«اِنَّ لِلَّهِ حرماً و هوَ مَکَّةُ وَ لِلرَّسُولِ حرماً و هُوَ الْمَدینةُ وَ لاَمیرالمؤمنین حرماً وَ هوَ الکوفةُ وَلَنا حرماً و هو قم و ستَدفنُ فیها امرأةٌ مِنْ وُلْدِى تُسمَّى فاطمةُ مَنْ زارها وَجَبتْ له الجنةُ
براى خدا حرمى است و آن مکه است و براى رسول خدا صلّى الله علیه و آله حرمى است و آن مدینه مىباشد و براى امیرمؤمنان حرمى است و آن کوفه است و براى ما حرمى است و آن شهر قم مىباشد و به زودى زنى از فرزندان من در آنجا دفن خواهد شد که نامش «فاطمه» است. هر کس او را زیارت کند، بهشت بر او واجب خواهد شد.»
حضرت فاطمه معصومه ـ سلام الله علیها ـ دارای شخصیتی رفیع و والا مقام میباشد بطوری که ائمه طاهرین ـ علیهم السّلام ـ از این بانو، با جلالت و تکریم یاد کردهاند و حتی پیش از ولادت آن حضرت، بلکه پیش از ولادت پدر بزرگوارش، نام او بر لسان بعضی از ائمه ـ علیهم السّلام ـ آمده و از مقام والای او سخن گفتهاند که به بعضی از آنها اشاره میشود.
امام صادق ـ علیه السّلام ـ میفرمایند:
«اَلا اِنَّ قم حَرَمی و حرم وُلدی من بعدی...»
بدانید قم حرم من و حرم فرزندانم پس از من است، زنی از فرزندان من در این شهر در میگذرد که او دختر موسی است...».
و حضرت رضا ـ علیه السّلام ـ فرمودند
«من زار المعصومة بقم کمن زارنی»
از مرحوم آیتالله سیدمحمود مرعشی نجفی(ره) نقل شده است. داستان به این صورت است که مرحوم سیدمحمود مرعشی نجفی متوفای 1328 هجری قمری بسیار علاقهمند بود که به هر طریقی شده، محل قبر شریف حضرت صدیقه طاهره(س) را به دست آورد، برای این مقصود، ختم مجرّبی انتخاب کرده، چهل شب به آن مداومت کرد تا شاید خداوند به طریقی او را از محل قبر شریف حضرت زهرا(س) آگاه فرماید، شب چهلم بعد از انجام ختم و توسل فراوان استراحت کرده در عالم رؤیا به محضر مقدس حضرت باقر یا حضرت صادق(ع) مشرف شد.
امام(ع) به ایشان فرمود: «علیک بکریمة اهل البیت»؛ به دامن کریمه اهل بیت چنگ بزن، ایشان به تصور اینکه منظور امام(ع) از «کریمه اهل بیت» حضرت زهرا(س) است، عرضه داشت: بلی! قربانت گردم من نیز این ختم را برای همین گرفتم که محل قبر شریف آن حضرت را به صورت دقیقتر بدانم و به زیارتش مشرف شوم، امام(ع) فرمودند: «منظور من قبر شریف حضرت معصومه در قم است»، مرحوم آیتالله سیدمحمود مرعشی نجفی هنگامی که از خواب برخاست تصمیم گرفت که رخت سفر ببندد و به قصد زیارت حضرت معصومه(س) رهسپار ایران شود.